گفت و گو با اکبر فرشباف کارگردان انیمیشن پازل و جزیره


مینا صمدی / در سومین جشنواره تولیدات استانی حوزه هنری، انیمیشن های ساخت هنرمندان شهرستانی هم از نظر موضوع و هم زیبایی شناسی مورد توجه بود. از کارهایی که جواز ورود به برنامه نمایش هنرهای تصویری را دریافت کرد ، 2 فیلم پازل و جزیره ساخته اکبر فرشباف از حوزه هنری استان آذربایجان شرقی بود.
اکبر فرشباف متولد 1361 در تبریز و فارغ التحصیل رشته گرافیک است .
فرشباف به گفته خود از سال 74 پا به دنیای انیمیشن گذاشت. حاصل فعالیت های او 15 فیلم کوتاه پویانمایی و 1 فیلم 90 دقیقه ای است که با همکاری موسسه فرهنگی صبا ساخته شده است.
موفقیت فیلم پازل شاید به ایده آن بر گردد؛ مردی از جنس پازل در میان انبوهی از تکه های پازل به دنبال تکه های گمشده خود می گردد.
این فیلم کوتاه 2 دقیقه ای با تکنیک 3 بعدی ساخته شده و مراحل تولید آن در حدود 4 ماه زمان برده است.
اما اتفاق اکران انیمیشن هایی با مضمون های اجتماعی، فلسفی ، اخلاقی و ... در جشنواره هایی مرتبط با نمایش فیلم کوتاه ، اهمیت توجه و نگاه خاص مسئولان و مدیران هنری به این شاخه از هنرهای تصویری را دوچندان می کند.
فرشباف درباره ساخت انیمیشن در شهرستان ها می گوید: امکانات و تجهیزات برای تولید یک انیمیشن در شهرستان ها بسیار کم است، ما در اینجا بیشتر با علاقه خودمان کار را پیش می بریم. مراکزی مانند حوزه هم هستند که از هنرمندان حمایت می کنند . امیدوارم تعداد این مراکز بیشتر شود تا راه برای بروز استعدادهای پنهان باز شود.
این کارگردان انیمیشن در خصوص برپایی جشنواره های استانی گفت: جشنواره های تشویقی می شود برای هنرمندان تا با انگیزه بیشتری کار کنند و محلی برای تبادل اطلاعات و یافته ها و تجربه های هنرمندانی است که به تولید و ساخت انیمیشن علاقه دارند.
همچنین فیلم دیگر این فیلمساز جوان "جزیره " با تکنیک ساخت 2 بعدی در مدت زمان 2 دقیقه به قصه مردی می پردازد که به دنبال راه فراری برای خارج شدن از جزیره می گردد ...
گفتنی است علاقه مندان می توانند برای دیدن انیمیشن "پازل" سه شنبه 26 اردیبهشت و "جزیره" پنجشنبه 28 اردیبهشت ماه به سینما آزادی کرمانشاه، محل اکران فیلم های بخش هنرهای تصویری این جشنواره مراجعه نمایند.




قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره